Verstappen gefrustreerd: "Had makkelijk derde kunnen staan"

Het was niet de dag van Max Verstappen. De Nederlander zat er zaterdag op het Yas Marina Circuit in de eerste twee delen van de kwalificatie goed bij, waar hij sneller was dan teamgenoot Daniel Ricciardo, maar kwam door een fout niet verder dan de zesde plaats.

"Het is enorm frustrerend", zei Verstappen teleurgesteld tegenover de camera’s. "Alles verliep erg gemakkelijk. In Q3 ging ik in mijn eerste poging wijd in bocht elf waardoor ik twee tienden verloor. Daarna zag mijn tweede run er veelbelovend uit, totdat ik blokkeerde en wijd ging. Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan. Als ik in die bocht geen fout had gemaakt, dan had ik mezelf met vier tienden kunnen verbeteren. Ik had vandaag gemakkelijk derde kunnen staan en dan is de zesde plek zwaar balen."

Het feit dat de Nederlander morgen de race start op hardere banden dan de Ferrari's maakt het er ook niet makkelijker op. De Red-Bull coureur start dan ook achter rivaal Sebastian Vettel. "Omdat wij op de hardere compound starten was het nog belangrijker om bij de start verder naar voren te staan, want dan heb je minder kans om iemand in te halen. Ook hadden we het liefst de Ferrari’s achter ons staan. Het is niet de meest ideale startpositie, maar misschien krijgen we daardoor nog een mooie race."

Verstappen gefrustreerd: "Had makkelijk derde kunnen staan" (PROSHOTS/Action Images)
Verstappen gefrustreerd: "Had makkelijk derde kunnen staan" (PROSHOTS/Action Images)