EL: Uitslag Maccabi Tel Aviv - AZ

AZ houdt nog een sprankje hoop op het bereiken van de tweede ronde in de Europa League. De Alkmaarders speelden uit bij Maccabi Tel Aviv met 0-0 gelijk, waardoor de ploeg nu op twee punten uit vier duels staat. Maccabi en FC Dundalk hebben vier punten uit evenzovele duels. Zenit St. Petersburg won vandaag van Dundalk, waardoor de Russen met twaalf punten al verzekerd zijn van de volgende ronde.

In eigen huis had AZ enkele weken geleden nog van Maccabi verloren, maar ditmaal had de ploeg van John van den Brom verdedigers Ron Vlaar en Ridgeciano Haps terug van blessures. Toch kon Maccabi uit de startblokken schieten en Tal Ben Haim vond in één aanval tot driemaal toe doelman Sergio Rochet op zijn weg. Vloar Kjartansson schoot hierna maar net naast.

AZ ging na een kwartier iets beter spelen en de Alkmaarders kregen ook enkele kansen. Ben Rienstra en Mattias Johansson wisten hun mogelijkheden niet te benutten. Na rust beoordeelde Rochet een terugspeelbal van Wout Weghorst niet goed, maar de Alkmaarders kwamen met de schrik vrij. In het vervolg was AZ de bovenliggende partij, maar Levi García (schot gestopt), Dabney Dos Santos (bal verkeerd geraakt) en invaller Robert Mühren (net naast en zijnet) wisten de ban ook niet te breken.