Zorgen stapelen zich op voor De Boer na nieuwe nederlaag

Internazionale heeft opnieuw een nederlaag geleden. Voor eigen publiek ging de ploeg van Frank de Boer met 1-2 onderuit tegen Cagliari. Inter kende een stroeve start van het seizoen onder De Boer en staat teleurstellend in de middenmoot. Zo werd er pas drie keer gewonnen in de Serie A en had de ploeg in totaal elf punten voorafgaand aan het bezoek van Cagliari.

Het duel begon al gespannen, want de harde kern van de Internazionale-supporters uitte zijn onvrede over aanvoerder Mauro Icardi. De Argentijn was in zijn autobiografie erg kritisch over de Curva Nord en daagde hen onder meer uit om op de vuist te gaan. Zondagochtend bood hij daarvoor zijn excuses aan via Instagram, maar toen was het kwaad al geschied: de fans van Inter eisten dat hij zijn aanvoerdersband zou inleveren.

Icardi leek de supporters van repliek te dienen, maar voor rust miste hij een strafschop. Dit kwam hem natuurlijk op een luid fluitconcert te staan, voor zover dat nog niet het geval was. De Boer zag vanaf de zijkant dat zijn ploeg voor rust domineerde, maar niet wist te scoren.

Na de pauze kwamen de Nerazzurri dan wel op voorsprong. Miljoenenaanwinst João Mario was in twee instanties trefzeker, maar door een goal van Federico Melchiorri stond het na 71 minuten weer gelijk. Vijf minuten voor het einde was de malaise voor Inter compleet toen doelman Samir Handanovic een eigen doelpunt maakte. De sluitpost sloeg een voorzet over zijn eigen doellijn, waardoor de druk op De Boer alsmaar groter wordt.

Problemen stapelen zich op voor Frank de Boer. (PRO SHOTS/Insidefoto)