Redelijk weekeinde Superbike-coureur Van der Mark

Michael van der Mark heeft een redelijk weekeinde achter de rug tijdens de World Superbike-wedstrijden op het circuit van Jerez. De Nederlander werd op zaterdag vijfde in de eerste race en voegde daar zondag een zesde plek bij.

De races werden gedomineerd door Chaz Davies, die op zijn Ducati al zijn achtste en negende zeges van het seizoen pakte. Achter hem was het op beide dagen een strijd tussen de Kawasaki-teamgenoten Jonathan Rea en Tom Sykes, die ook gaan uitmaken wie de wereldtitel pakt. Sykes had zaterdag de overhand in de onderlinge strijd, zondag was regerend wereldkampioen en kampioenschapsleider Rea de beste achter Davies. Met nog twee races te gaan en dus twee keer 25 punten te pakken heeft Rea 48 punten voorsprong op zijn teamgenoot. In het slotweekeinde in Qatar, over twee tweken, heeft hij aan één top-14 genoeg en die kans lijkt vrij groot: in zijn laatste 88 races heeft Rea, op zeldzame uitvalbeurten na, altijd de top-14 gehaald. 

Van der Mark werkte zaterdag een slechte kwalificatie af en moest de races vanaf de elfde plek starten. Toch wist hij zich knap op te werken naar de vijfde plek op zaterdag, slechts enkele honderdsten achter teamgenoot Nicky Hayden. Zondag ging het ook weer prima en onder meer Alex Lowes en Xavi Fores moesten eraan geloven. Hayden en Sylvain Guintoli op de plekken vier en vijf waren echter te ver weg en dus moest Van der Mark genoegen nemen met plek zes. In het WK houdt hij de vierde plaats stevig in handen, met alleen Hayden nog als overgebleven concurrent.