Protest tegen Verstappen ingetrokken: "Dit doen we niet"

Het Formule 1-team van Mercedes heeft na afloop van de Grand Prix van Japan een protest ingediend tegen Max Verstappen. De Nederlander verdedigde in de voorlaatste ronde van de race zijn tweede plek ten opzichte van Lewis Hamilton en de manier waarop zorgde voor wat verongelijkte reacties bij Mercedes.

Volgens het protest zou Verstappen gevaarlijk en onregelmatig gereden hebben tijdens het verdedigen van zijn plek. Daarmee zou hij de regels gebroken hebben. Verstappen remde voor de chicane aan terwijl Hamilton een aanval in probeerde te zetten, maar de Brit maakte een fout en verremde zich, waardoor hij buiten de baan terecht kwam. "De stewards zijn bezig met het praten met betrokkenen, de resultaten zijn nog niet officieel", viel te lezen.

Het lijkt erop dat de stewards inderdaad met Verstappen gesproken hebben, maar vooralsnog is niet bekend of hij gestraft wordt voor het verdedigen van zijn plek. Hamilton liet in de persconferentie na de race weten dat het weinig zin meer had om er nog verder over te praten. Verstappen zelf was zich van geen kwaad bewust en Red Bull-baas Helmut Marko vond het zelfs een perfecte actie. 

Update 12.30 uur

De betrokkenen zullen vermoedelijk pas over twee weken rond de Grand Prix in Austin gehoord worden. Zowel Verstappen als Hamilton waren ten tijde van het protest al niet meer aanwezig op het circuit van Suzuka. 

Update 13.08 uur

Mercedes heeft het protest tegen Verstappen weer ingetrokken. Het lijkt erop dat Lewis Hamilton zelf hier een grote rol in heeft gehad. Op Twitter zette hij uren na de race het volgende bericht online: "Er is geen protest van mij. Ik heb net gehoord dat het team wel een protest heeft ingediend, maar ik heb ze verteld dat we dit zo niet doen. We zijn kampioenen en we gaan verder. Punt uit!"