Vier Nederlanders verdacht van matchfixing in Finland

Derwin Martina, Ayoub Ait Afkir, Irvingly van Eijma en Salah Hamza Aharar zijn de vier Nederlanders die verdacht worden van matchfixing in Finland. Deze heren hebben een contract bij Atlantis FC, een club die uitkomt in de derde divisie (Kakkonen). De spelers ontkennen de beschuldigingen en hebben hulp gevraagd aan de spelersvakbond, de JPY. 

In het verleden heeft Martina bij RKC Waalwijk gespeeld. Ait Afkir kennen we van NEC en Almere City en Van Eijma heeft bij FC Oss gespeeld. Hamza Aharar heeft onder andere gespeeld bij Almere City. 

De noteringen van hun tegenstanders werden hoger wanneer de Nederlanders op het wedstrijdformulier stonden. Volgens het onderzoeksbureau dat de zaak onderzoekt zijn de vier spelers te goed voor het niveau in de derde divisie. 

Een enkele keer moesten de Nederlanders op het laatste moment verstek laten gaan. "We ontbraken op het allerlaatste moment bij een wedstrijd en werden beschuldigd van matchfixing", aldus Derwin Martina. "Maar dat kwam door voedselvergiftiging. De kip was bedorven en we werden allemaal ziek."

Atlantis heeft nog één wedstrijd te gaan, maar degradatie kunnen ze niet meer ontlopen.