Sanchez tilt Arsenal naar tweede plaats, City langs Bournemouth

Arsenal staat minimaal een dag op de tweede plaats in de Premier League. De Londenaren waren te sterk voor Hull City, dat wel moedig partij bood. Het werd 1-4.

In de slotfase van de wedstrijd moest Arsenal namelijk vrezen voor een comeback van Hull City. Ondanks twee goals van de Gunners was het nog niet gezegd dat zij er met een zege vandoor zouden gaan. Alexis Sanchez maakte het verschil.

Hoewel, bij de eerste goal was zijn inbreng miniem. Toch werd deze op zijn naam bijgeschreven. Na wat rumoer voor het doel van Hull City schoot Alex Iwobi op doel. Sanchez toucheerde de bal, waardoor deze een andere wending kreeg en in het doel belandde.

Nog voor de rust had Sanchez de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Vanaf elf meter miste hij echter. Jake Livermore had even daarvoor een rode kaart gekregen. Na de rust verdubbelde Theo Walcott alsnog de score na een één-tweetje met Iwobi.

Toen Robert Snodgrass de aansluitingstreffer maakte uit een penalty leek de spanning terug. Maar Sanchez herpakte zich van zijn gemiste penalty en bezorgde Arsenal het volle pond. Na een poging van Walcott kon Sanchez uit de rebound binnenwerken. De 1-4 van Granit Xhaka in de blessuretijd van de tweede helft was er nog slechts één voor de statistieken.

Manchester City-manager Pep Guardiola lijkt zijn voetbalmachine in Engeland op volle toeren te hebben. Zaterdagmiddag was Bournemouth het slachtoffer.

Binnen één minuut hadden The Citizens al bijna een droomstart te pakken. Kevin De Bruyne werd de diepte ingestuurd, waarna de Belg doel leek te treffen, maar Artur Boruc zijn inzet zag keren met de palmen van zijn hand.

Een vrije trap van dezelfde Rode Duivel zorgde niet veel later alsnog dat de ban werd gebroken in het Etihad Stadium. Terwijl Boruc en zijn defensie rekenden op een bal over het muurtje, schoot De Bruyne met een listig schot onder de verdedigers op het doel: 1-0.

Het kunststukje was het startschot voor een City-storm, die het arme Bournemouth met geen mogelijkheid kon tegenhouden. Het meesterplan van Guardiola ontvouwde zich verder uit en de degradatiekandidaat kon alleen maar hopen dat het lijden zo dragelijk mogelijk zou worden.

Het ‘Sexy football’ van City werd beloond in de 25e minuut, toen Kelechi Iheanacho een perfecte aanval over drie schijven mocht afmaken. Vlak voor rust moest de sluitpost van de bezoekers handelend optreden op een inzet van Aleksandar Kolarov, waarna Raheem Sterling in tweede instantie opnieuw de Poolse keeper op zijn weg vond.

Sterling zorgde drie minuten in de tweede helft ervoor dat zijn naam alsnog op het digitale scorebord verscheen: 3-0. Dik een uur stond er op de klok toen ook Duits international Ilkay Gündogan zijn duit in het zakje deed op aangeven van De Bruyne: 4-0. In de slotminuten schoot Callum Wilson namens Bournemouth nog op de lat, terwijl Nolito namens City nog rood ontving.