Bayern München en Borussia Dortmund winnen

Bayern München blijft ongeslagen in de Bundesliga. De Duitse topclub boekte de derde competitiezege op rij tegen Ingolstadt, dat het wel spannend kon maken. Het werd 3-1.

Dario Lezcane zette Ingolstadt al in de achtste minuut op voorsprong. Dat leek een grote verrassing in te luiden. De ploeg had in de eerste drie speelrondes pas één punt bij elkaar gesprokkeld. Lezcane kreeg de bal van Matthew Leckie en opende de score. De gelijkmaker kwam er echter vier minuten na de 0-1 al. Bij de wederopstanding kon een groot aandeel op het conto van Franck Ribery worden bijgeschreven. De Fransman deelde een assist uit bij de 1-1 van spits Robert Lewandowski.

Vlak na de rust kwam Bayern München op voorsprong. Wederom stond Ribery aan de basis van de goal. Hij bediende dit keer Xabi Alonso, die de 2-1 binnenwerkte. Bayern deed er vervolgens lang over voordat de buit daadwerkelijk binnen was. De derde Bayern-goal viel pas in de 84ste minuut. Rafinah werd bediend door Ribery en hij zette de 3-1 eindstand op het scorebord.

Borussia Dortmund heeft zaterdagmiddag laten zien geen last te hebben van vermoeidheid na Europese verplichtingen in de Champions League.

Van de thuisclub mocht verwacht worden dat de Champions League-demonstratie tegen Legia Warschau nog in de benen zou zitten. Niks was minder waar. Die geel-zwarten vlogen over het veld heen opzoek naar een vroege openingsgoal. Ousmane Dembélé dook de ruimtes in, en Darmstadt had daarop geen antwoord. Hoewel de gasten met een handbalverdediging probeerden Die Borussen tegen te houden, wist Gonzalo Castro op aangeven van topaankoop Dembélé al na zeven minuten de score te openen: 1-0.

Saillant detail was dat Darmstadt nog nooit een duel op bezoek bij Dortmund had verloren sinds het debuut op het hoogste niveau. Hoewel de kansen zich opeenstapelden – Raphaël Guerreiro en Adrián Ramos hadden moeten scoren, bleef de schade voor de bezoekers beperkt in de eerste helft.

Ramos maakte na de theepauze zijn misser goed, en niet veel later pikte ook Christian Pulisic zijn goaltje mee: 3-0. Peter Niemeyer kreeg na krap een uur voetballen ook nog eens zijn tweede gele kaart, waarna het een sinecure werd voor Dortmund.

Tien minuten voor het einde maakte Castro zijn tweede goal en de vierde voor de gastheren. Op aangeven van de tweevoudige doelpuntenmaker, tekende Sebastian Rode de vijfde treffer van Dortmund aan. Emre Mor besloot het doelpuntenfestijn: 6-0