Wuytens heeft lichte hersenschudding

Alle fans van AZ kunnen opgelucht adem halen. Stijn Wuytens heeft aan de botsing met Dundalk-keeper Gary Rogers slechts een lichte hersenschudding overgehouden.

Toch zag het daar aanvankelijk niet naar uit, zo liet trainer John van den Brom vandaag tijdens de persconferentie weten. "Stijn heeft even buiten westen op het veld gelegen en er kwam bloed uit zijn mond… Het bloed bleek later van de wond op zijn kin te komen. We waren blij dat hij op een gegeven moment weer bewoog. Ik moet zeggen dat de medische staf heel adequaat heeft gehandeld."

Tijdens het Europa League-duel tussen AZ en Dundalk kwam Wuytens hard in botsing met Rogers, waarna de Belgische voetballer enige tijd buiten westen was. De aanwezige spelers en fans vreesden het ergste, maar onderzoek in het ziekenhuis toonde vandaag dus wat anders aan.

Wuytens heeft aan het voorval met Rogers slechts een lichte hersenschudding en een hechting in zijn kin overgehouden. De medische staf verwacht dat de speler over een goede week weer in actie kan komen.