20 minuten gameplay Forza Horizon 3

Een gelukkige gamejournalist bij Eurogamer had recent de kans om Forza Horizon 3 uit te proberen en deelt vandaag wat gameplaybeelden van die speelsessie. In de beelden zien we 20 minuten racegenot van de open-wereld racegame, gespeeld op een Xbox One S.

Forza Horizon 3 heeft verder nog wat noemenswaardige kenmerken. Zo is het een Xbox Play Anywhere-titel, wat betekent dat de game ook naar Windows 10 komt. Ongeacht voor welk van de twee platforms de titel wordt aangeschaft, zal deze op zowel Xbox One als PC speelbaar zijn. Verder is het een van de eerste titels die de HDR-functionaliteit van Xbox One S gebruikt. Dit zorgt voor hogere contrast-ratio tussen licht en donker, wat intensievere kleuren oplevert. Je televisie moet dit uiteraard wel ondersteunen.

De systeemeisen voor de pc-versie zijn niet kinderachtig: 55GB schijfruimte, 12GB RAM, 4GB VRAM en een 3.6GHz CPU worden aangeraden. Qua grafische kaart raadt Microsoft een Nvidia GTX 970 of een GTX 1060 aan, of uit het AMD-kamp een R9 290X of RX480. Bekijk hier het verslag van de preview die Eurogamer had, waar ook nog enkele bijzondere details besproken worden, zoals de mogelijkheid om je eigen track te creëren binnen de enorme spelwereld. Forza Horizon 3 komt op 27 september uit. Een demo voor Xbox One wordt 'ergens vandaag' verwacht.