Real Madrid met speels gemak langs Osasuna

Real Madrid heeft zaterdagmiddag zonder problemen gewonnen van Osasuna. In Madrid werd het 5-2 voor de Koninklijke.

Real Madrid kon tegen Osasuna weer beschikken over Karim Benzema en Cristiano Ronaldo. Uiteraard mocht laatstgenoemde gelijk weer in de basis starten, maar voor Benzema lag een basisplaats niet in het verschiet. Álvaro Morata toonde zich de afgelopen weken een waardig vervanger van de Fransman en maakte zodoende ook nu weer zijn opwachting. Morata betaalde het vertrouwen van zijn trainer terug met een goede wedstrijd tegen Osasuna. Uiteindelijk had Real Madrid slechts 45 minuten nodig op af te rekenen met de ploeg van trainer Enrique Monreal

In de eerste helft werd de toon vrijwel onmiddellijk gezet toen Ronaldo al na vijf minuten voor de openingstreffer tekende. Danilo stuurde Gareth Bale met een lange bal weg, waarna de Brit zich onzelfzuchtig toonde en Ronaldo liet binnenwerken: 1-0. Hierna kakte het allemaal wat in bij Real Madrid. Sterker nog, via Unai García was Osasuna nog heel dicht bij de gelijkmaker.

Echter was het de pure klasse van Real die uiteindelijk de doorslag gaf. De 2-0 van Danilo, waaraan een prachtig wippertje van Ronaldo vooraf ging, was de eerste stap naar een Madrileense overwinning. Nog voor rust was het Sergio Ramos die de wedstrijd helemaal op slot gooide. Vanuit een corner kopte de Spanjaard snoeihard raak: 3-0.

In het tweede bedrijf lag het tempo wat lager dan in de eerste helft het geval was. Real genoot een comfortabele voorsprong, terwijl Osasuna de kwaliteit ontbeerde om wat terug te doen. Pepe breidde in de 56e minuut de score nog wel uit. Vanuit een hoekschop kopte de Portugees keurig raak. De vernedering was compleet toen even later Luka Modrić voor de 5-0 tekende. De sterk spelende Kroaat schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied raak.

Osasuna deed via Oriol Riera en David Garcia nog wat terug, maar het leed was toen al lang en breed geschiet. Real Madrid rekende overtuigend af met de ploeg uit Pamplona, en kan zich nu gaan richten op het Champions League-duel met Sporting Portugal.