[EL] Uitslag Vojvodina - AZ

De weg naar de groepsfase van de Europa League ligt open voor AZ. De Nederlandse ploeg kende geen problemen op bezoek bij FK Vojvodina.

Wéér een Servische ploeg voor de Alkmaarders. Na de twee nederlagen tegen Partizan Belgrado in 2015 toch een soort van angstgegner voor de formatie van oefenmeester John van den Brom. En dat zou, zeker zo dicht bij het hoofdtoernooi, bijzonder ongelukkig zijn. De Eredivisionist wist dus wat het te doen stond. Al zou het op bezoek bij Vojvodina vooral nog overleven en afwachten worden.

Zo begon AZ dan ook aan het duel. Het initiatief lag bij de thuisploeg en de eerste mogelijkheden waren ook voor Vojvodina. Maar Dejan Meleg en Srdan Babic zagen hun pogingen nipt mis gaan. De bezoekers kenden een moeizame beginfase. In aanvallend opzicht kwam AZ er eigenlijk amper aan te pas en die ploeg ging bijzonder slordig om met het balbezit.

Maar ineens, diep in de eerste helft, was daar de ommekeer. Buitenspeler Levi Garci pikte een te harde voorzet van Alireza Jahanbakhsh op en Garcia slingerde de bal opnieuw voor. Middenvelder Stijn Wuytens mocht volledig vrij koppen en hij faalde niet: 0-1. Op dat moment had AZ de defensieve zaken ook wat meer op orde en vlak voor rust werd het zelfs nog mooier voor de bezoekers. In de slotseconden van het eerste bedrijf kreeg spits Fred Friday, die opnieuw de voorkeur kreeg boven Wout Weghorst, vrij baan en de jonge Nigeriaan rondde koel af: 0-2.

Ook na de thee bleef het rommelig. Aan beide kanten. Maar waar Vojvodina soms dreigend richting het doel van Rochet ging, lukte het AZ om de meeste aanvallen succesvol te weerstaan. De beste kansen waren zelfs nog voor de Alkmaarders, maar doelman Marko Kordic lag nu wel steeds goed in de weg.

Toen ook Vojvodina steeds slordiger werd, was de zege voor AZ definitief binnen. Helemaal toen uitblinker Wuytens een vrije trap heerlijk in de kruising mikte: 0-3. Doet die formatie in Nederland geen vreemde dingen, dan kunnen Van den Brom en zijn spelers zich opmaken voor de groepsfase van de Europa League. Extra opsteker: AZ heeft eindelijk weer eens weten te winnen van een Servische opponent.

FK Vojvodina

0 - 3

AZ

     32' S.Wuytens
 45+2' Friday
 80' S.Wuytens
 
 Gele kaart: V.Kovacevic, (FC Vojvodina), S.Wuytens, Luckassen, Henriksen, (AZ)
 
Stadion: Vojvodina Stadion, Novi Sad
Toeschouwers: ?
Arbiter: Tagliavento (Ita)
 
Opstelling:   Opstelling:
Kordic
Miletic
V.Kovacevic
Puskaric
Antic
Malbasic
Palocevic (Zlicic/77)
Meleg
Maksimovic
Babic (Jovancic/46)
Trujic (Trifunovic/ 61)
  Rochet
Johansson
v.Eijden
Vlaar
Haps
Luckassen
Henriksen
S.Wuytens (Til/83)
Jahanbakhsh
Friday (Weghorst/ 76)
García (Dos Santos/71)