Ook Braun stapt uit tienkamp na vierde onderdeel

Na het vierde onderdeel van de tienkamp is het klaar voor de Nederlanders. Eelco Sintnicolaas was al klaar na 1 onderdeel en ook Pieter Braun is geblesseerd uitgestapt in het midden van de hoogspringcompetitie. Hij kwam nog tot 1.95 maar zal op de 400 meter niet meer van start gaan.

Extra zonde is dat Braun tot zijn uitvallen een hoog niveau liet zien, al was de hoogte bij het hoogspringen matig voor zijn doen. De man in vorm is Kevin Mayer, die over 2.04 sprong en daarmee serieus Damien Warner lijkt te gaan bedreigen voor de tweede plaats in het eindklassement. Larbi Bourrada en Kai Kazmirek doen ook nog altijd goed mee met sprongen over 2.10 al blijft Ashton Eaton natuurlijk favoriet, ook na een sprong van 2.01. De competitie werd gedomineerd door Thomas van der Plaetsen, die over 2.16 kwam, en Jeremy Taiwo die zelfs over 2.19 sprong.

Naast Braun was er nog een deelnemer die het voor gezien hield. Rico Freimuth heeft al drie onderdelen matig gepresteerd en kwam niet meer opdagen bij het hoogspringen. Een Duitse medaille lijkt steeds minder waarschijnlijk.