Twitter blokkeert belagers actrice

Twitter treedt op tegen gebruikers die anderen lastigvallen. Die worden voorgoed geweerd, heeft het bedrijf laten weten aan Recode. Aanleiding is een aantal haattweets die actrice Leslie Jones kreeg. Jones, die in de nieuwe omstreden Ghostbusters-film speelt, deelde de tweets op haar account en was naar eigen zeggen enorm over haar toeren van het hele gebeuren.

Een van de geblokte accounts is van een verslaggever van Breitbart. Die had Jones een vent genoemd en geschreven dat ze nauwelijks kon lezen, wat gezien haar taalgebruik op Twitter niet heel onaannemelijk is. Anderen vergeleken haar met een een gorilla of King Kong. Dat Jones zelf ook niet vies is van wat racistisch en beledigend taalgebruik op Twitter blijkt uit tweets als deze en deze.

Twitter schrijft in een verklaring: "We weten dat veel mensen vinden dat we niet genoeg hebben gedaan tegen zulk gedrag. Daar zijn we het mee eens."  Of de blokkade alleen wordt toegepast als het gaat om mensen die beroemd zijn en veel publiciteit genereren, of dat ook normale gebruikers op deze manier in bescherming worden genomen valt nog te bezien.

De mediahype rondom de Ghostbusters film is in ieder geval met succes aangewakkerd door Jones en haar collega's.

Een voorbeeld van het 'Engels' van Leslie Jones