Leslie Jones doelwit van racisme op Twitter

Ghostbusters-actrice Leslie Jones is het zat op Twitter racistische opmerkingen naar haar hoofd geslingerd te krijgen. Maandag retweette ze urenlang beledigende opmerkingen, om aandacht te krijgen voor het probleem.

De actrice wil met de actie laten zien wat ze zoal te horen krijgt op het sociale medium. "Je zal het kwaad niet geloven, dit is doodeng", schreef ze over de haattweets, waarin ze onder meer herhaaldelijk werd vergeleken met een aap.

Regisseur van Ghostbusters Paul Feig reageerde woedend op Twitter. "Leslie Jones is een van de beste mensen die ik ken. Een persoonlijke aanval op haar is een persoonlijke aanval op ons allemaal", verklaarde hij zich solidair. De regisseur startte de hashtag #LoveForLeslieJ, die al snel opklom in Twitter's lijst met trending topics.

Spinazie
In veel steunbetuigingen vroegen twitteraars zich af waarom het sociale medium zelf niet ingreep. Ook adviseerden veel volgers Leslie om zich niet te veel van de tweets aan te trekken en ze zelfs te negeren, maar daar wilde de komiek niet aan. "Zeg me niet dat ik moet doen alsof dit niet gebeurt. Laat domme mensen niet altijd het luidst zijn."

De actrice toonde toch nog enige hoop. "Ik ben het zat dat mensen denken dat we de wereld niet kunnen veranderen. We zijn gestopt met spinazie eten toen we dachten dat dat slecht voor ons was. Ik weiger te geloven dat we haat dan ook niet kunnen stoppen."

Leslie Jones doelwit van racisme op Twitter
Leslie Jones doelwit van racisme op Twitter (Foto: BuzzE)