Sedney en Kupers overtuigend door op EK atletiek

Op het EK atletiek in Amsterdam hebben zowel Naomi Sedney als Thijmen Kupers zich zonder problemen geplaatst voor de halve finales van respectievelijk de 100 en 800 meter.

In het Olympisch Stadion snelde Sedney in de series van de 100 meter als derde over de finish. Haar tijd van 11,36, slechts twee honderdsten boven haar persoonlijk record, bleek uiteindelijk ook goed voor de derde tijd na alle series. Dafne Schippers was niet van de partij in de ochtend: net als de rest van de Europese toppers stroomt zij in de halve finales in.

Op de 800 meter pakte Kupers de winst in zijn serie in 1:46,48 minuten, wat uiteindelijk ook de snelste tijd van alle series bleek. Dat was een prima prestatie, want hij hield de Bosniër Amel Tuka - vorig jaar de snelste man ter wereld - achter zich. Vrijdagavond worden de halve finales gelopen, waar de top-3 zich automatisch plaatst voor de finale. Dat moet voor Kupers normaal gesproken lukken: alleen de Pool Adam Kszczot en de Fransman Pierre-Ambroise Bosse zijn doorgaans een stukje beter dan de Nederlander.