Wereldsprong Reese op Amerikaanse trials

Verspringster Brittney Reese heeft zaterdag tijdens de Amerikaanse olympische trials in Eugene keihard uitgehaald. De Amerikaanse sprong in de finale met haar vierde sprong naar een zelden vertoonde afstand van 7,31 meter.

De 29-jarige regerend olympisch kampioene is pas de derde atlete die de 7,30 meter haalt in het huidige millenium. Alleen de Russinnen Tatyana Kotova (7,42) en Tatyana Lebedeva (7,33) deden dat ook. Reese staat dankzij haar megasprong op de gedeeld negende plek aller tijden, met voor haar vooral atletes waarin men zacht gezegd weinig vertrouwen heeft wat betreft de 'schoonheid' van de prestaties.

Uiteraard plaatste Reese zich voor de Olympische Spelen. Dat deed ook Tianna Bartoletta, die een druk dagje had in Eugene. Ze opende de verspringfinale met 7,02 meter, trok daarna even een ander paar schoenen aan om zich met 11,02 seconden te plaatsen voor de halve finales van de 100 meter en liet daarna nog een sprong van 6,82 meter noteren. Janay DeLoach pakte het derde ticket voor de Spelen.