Mladenovic via Bencic naar finale Rosmalen, Mahut mag op voor derde titel

De finale bij de dames van het tennistoernooi Rosmalen gaat tussen Kristina Mladenovic (WTA-32) en CoCo Vandeweghe (WTA-43). Laatstgenoemde won eerder op de dag Madison Brengle. De als derde geplaatste Mladenovic haalde de finale door de als eerste geplaatste Belinda Bencic te verslaan. Het werd 2-6, 6-3 en 6-4. 

In de eerste set had Mladenovic weinig in te brengen en moest de eerste set afstaan aan Bencic. Op 2-2 in de twede set leek Bencic op weg naar de beslissing toen ze op de service van haar tegenstandster op 0-40 kwam. Mladenovic kwam echter met twee sterke services op de proppen en een spijkerharde forehandwinner, om de game vervolgens alsnog binnen te slepen. Op 4-3 was het Mladenovic die de break wel kon maken en even later een beslissende set kon forceren.

De derde set ging lange tijd gelijk op, tot 4-4. Mladenovic begon haar returngame met twee gelukkige netballen op rij, om even later met een forehandwinner de eerste break van de set te plaatsen. Bencic kreeg een game later nog kansen om de break ongedaan te maken, maar Mladenovic poetste de breakkans met een forehandwinner weg. Twee punten later eindigde de wedstrijd met een gemiste forehand van Bencic. 

Mladenovic staat zondag in de tweede finale uit haar carrière. Vorig jaar verloor ze de finale van het WTA-toernooi in Straatsburg. Om in Rosmalen de titel te winnen, moet ze als zesde geplaatste Vandeweghe. In drie eerdere ontmoetingen heeft Mladenovic nog nooit van Vandeweghe gewonnen. 

Bij de heren gaat de finale tussen Nicolas Mahut voor zijn derde titel in Rosmalen. Hij haalde de finale door Sam Querry in drie sets te verslaan. Het werd 6(5)-7, 6-4 en 6-4. In de eerste set vielen er geen breaks en bleek Querry de beste in de tiebreak. 

In de tweede en derde set bleek één break genoeg voor de kampioen van 2013 en 2015. In de finale speelt Mahut tegen de als zevende geplaatste Gilles Müller. Beide heren troffen elkaar nog nooit op het hoogste niveau. Müller won in een wedstrijd van twee acekanonnen tegen als derde geplaatste Ivo Karlovic.