Werder Bremen veilig na late goal, play-offs voor Frankfurt

Werder Bremen is dankzij een wonderbaarlijke ontsnapping ook volgend seizoen actief in de Bundesliga. Frankfurt gaat de play-offs in nadat het onderlinge duel verloren ging. Het werd door een late treffer 1-0. 

Weken geleden zag het er treurig uit voor Eintracht Frankfurt. Niko Kovac volgde Armin Veh op, maar was in het begin alles behalve succesvol. Een veilige plek leek ver uit zicht. Maar de laatste wedstrijden gaat het beter. Vooral door doelpunten uit standaardsituaties (zoals vorige week tegen Borussia Dortmund, 1-0) klom de ploeg op de ranglijst.

Het ging zo goed dat de ploeg, die enkele weken nog kansloos was, nu handhaving in eigen hand had. Een gelijkspel tegen directe concurrent Werder Bremen was voldoende om play-offs tegen degradatie te voorkomen.

Werder, op zijn beurt, is een gevallen grootmacht. Tussen 2004 en 2008 hoorde de ploeg steevast bij de beste drie ploegen in Duitsland, maar de jaren erna werd een vrije val ingesteld. De ploeg degradeerde pas één keer (1980) uit de Bundesliga, maar moest opnieuw vrezen.

In het onderlinge duel leek het lang op een gelijkspel uit te draaien. Daarmee zou Frankfurt veilig zijn en Werder Bremen de nacompetitie in moeten. Maar een zinderend slot veranderde alles.

Papy Djilobodji zorgde twee minuten voor tijd voor de bevrijdende goal. Hij gaf het laatste zetje na een aanval van Claudio Pizarro. De fans van de thuisploeg, die in grote getalen zaterdagmiddag de spelersbus opwachtten, werden zo gerustgesteld. Voor Frankfurt, waar Luc Castaignos niet in actie kwam, wachten nog spannende weken.