[CL] Uitslag Manchester City - Real Madrid

Manchester City heeft in een spannende slotfase standgehouden tegen Real Madrid. De Engelsen werden in leven gehouden door Joe Hart, die een slotoffensief afwendde. Het bleef 0-0.

Manchester City en Real Madrid namen het tegen elkaar op in de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League. In de eerste helft onthulde zich een evenwichtig schouwspel waarin beide ploegen een verdienstelijke partij op de mat legden. Beide defensies schroomden niet om hard in te grijpen, wat de ploegen op 'slechts' twee gele kaarten kwam te staan.

David Silva moest nog voor de rust de strijd staken. De Spaanse aanvaller liep tegen een hamstringblessure aan en moest zich laten vervangen door Kelechi Iheanacho. Kevin De Bruyne werd op de plek van Silva geposteerd.

Ook Real Madrid werd geteisterd door personele problemen. Naast het niet meespelen van Cristiano Ronaldo bleek dat Karim Benzema al na één helft niet verder kon. Achter zijn naam stond ook al een vraagteken voor aanvang van de wedstrijd. Jesé Rodriguez verving hem in de rust.

Ook in de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. Dat kwam de amusementswaarde niet ten goede. Aguero had de eerste échte kans van de wedstrijd met een schot op de rand van het strafschopgebied. Maar naarmate de wedstijd vorderde nam Real Madrid het heft in handen.

De Spanjaarden hadden een aantal geweldige kansen uit dode spelmomenten. Joe Hart hield zijn ploeg op de been. De doelman van Manchester City verrichte een aantal uitstekende reddingen, onder meer op pogingen van Pepe en Vazquez.