Hake baalt van nieuwe puntenaftrek

Het licht van aan het einde van de tunnel gaat steeds verder uit. FC Twente verloor gisteren drie punten, omdat de ploeg er niet in slaagde de afspraken ten behoeve van het financiële plan van aanpak na te komen. Trainer René Hake baalt van de situatie, maar had het al verwacht.

"Het was meer de vraag op welk moment het zou gebeuren. Dat is dus nu", aldus Hake in een gesprek met de NOS, die hiermee suggereert dat de puntenaftrek niet onverwachts kwam. "Het is frustrerend, omdat je er geen invloed op hebt. Het zijn de consequenties van wat er in het verleden is gebeurd. Het is een nieuw moment van teleurstelling, omdat datgene waar we na de winterstop mee bezig zijn op deze manier toch weer teniet gedaan wordt."

In sportief opzicht is FC Twente in elk geval lekker bezig. Er wordt regelmatig een overwinning gepakt, maar dat wordt dan weer teniet gedaan door straffen als deze. Hake: "Vorig jaar heeft de puntenaftrek best veel impact gehad op de spelersgroep. Het kan een terugslag veroorzaken. Maar we zijn dit seizoen goed omgegaan met slechte berichten. Ik ga ervan uit dat we goed voor de dag komen in de laatste vijf wedstrijden."

Hoe dan ook, de deadline op 1 mei komt steeds dichterbij. Op deze dag moet er een oplossing zijn voor de financiële malaise bij FC Twente. Is er geen oplossing, dan wordt de proflicentie mogelijk ingetrokken. "Er wordt achter de schermen hard gewerkt. Ik heb er goede hoop op dat er ook na 1 mei nog toekomst is voor de club", besloot Hake.