Blind krijgt vijf afmeldingen bij Oranje, Karsdorp opgeroepen

Daryl Janmaat, Jurgen Locadia, Erik Pieters en Ron Vlaar zijn niet inzetbaar voor bondscoach Danny Blind in de oefeninterlands tegen Frankrijk en Engeland. Dit meldt de Nederlandse voetbalbond in een persbericht. In alle gevallen gaat het om blessures. Eerder viel Arjen Robben al af met een bovenbeenblessure.

Stoke City-verdediger Pieters en AZ-aanvoerder Vlaar kampen met klachten aan hun kuit. PSV'er Locadia heeft afgezegd vanwege een enkelblessure, terwijl Newcastle United-verdediger Janmaat ontbreekt door knieklachten.

Feyenoorder Rick Karsdorp profiteert van de afwezigheid van het viertal. De verdediger is door Blind opgeroepen voor de selectie, die het op 25 maart opneemt tegen Frankrijk en op 29 maart oefent tegen Engeland.

Update 11.38 uur
Ook Davy Pröpper heeft zich afgemeld voor Oranje. De middenvelder van PSV kampt met een voetblessure opgelopen in de verloren wedstrijd tegen Ajax (0-2). Ibrahim Afellay (Stoke City) en Patrick van Aanholt (Sunderland) zijn opgeroepen als vervangers, waardoor de selectie uit 23 man bestaat.