HBO geeft Vinyl een tweede seizoen

Vinyl, de nieuwe HBO-serie over seks, drugs en rock & roll in de seventies, is nog geen twee weken van start, maar de kabelzender heeft de makers al om een tweede seizoen gevraagd.

De zet is opvallend; hoewel de eerste, door Martin Scorsese geregisseerde, aflevering van de serie er veelbelovend uit ziet, scoorde deze in de eerste Amerikaanse uitzending op HBO, afgelopen zondag, slechts 764.000 kijkers. Dat is minder dan recente debutanten als The Leftovers, True Detective en The Newsroom, zo meldt Variety. Van die series is The Newsroom na drie seizoenen alweer geëindigd en gaat The Leftovers nog een derde en laatste seizoen maken. Bovendien hebben HBO-bazen toegegeven dat hun druk op de makers van True Detective (ze vroegen te snel om een tweede seizoen) naar hun idee heeft geleid tot een lagere kwaliteit dan in het eerste seizoen.

Het eerste seizoen van Vinyl heeft nog negen afleveringen te gaan. De serie wordt gerund door Terence Winter, die ook verantwoordelijk was voor HBO's Boardwalk Empire, en Mick Jagger is executive music producer. Voor een blik op de eerste aflevering, zie onze review, of praat mee op het forum.

Bobby Cannavale in Vinyl (Foto: HBO)
Bobby Cannavale in Vinyl (Foto: HBO)