Tennisser Del Potro na bijna jaar weer terug

Tennisser Juan Martin del Potro maakt komende week na bijna een jaar blessureleed opnieuw zijn rentree op de ATP Tour. De Argentijnse voormalig nummer vier van de wereld speelt in het Amerikaanse Delray Beach, waar hij in de eerste ronde tegenover de Amerikaan Denis Kudla (ATP-59) staat. 

Del Potro won in 2009 de US Open en stond een tijd in de top van de wereld, met de vierde plek als beste klassering. De afgelopen jaren wordt hij echter constant geteisterd door blessureleed en inmiddels is hij dan ook afgezakt naar plek 1045 op de wereldranglijst. In 2015 speelde hij in januari en maart telkens één toernooi, maar zijn pols was nog niet goed genoeg hersteld om van een echte comeback te kunnen spreken. 

De Argentijn maakte in 2011 na een blessure ook zijn rentree in Delray Beach. Dat ging niet slecht, want hij won er zonder ook maar één set te verliezen het toernooi. Dit jaar doen in de Amerikaanse plaats onder meer Kevin Anderson (ATP-14), Bernard Tomic (ATP-20) en onze eigen Thiemo de Bakker mee.