Tennisser Fritz (18) schrijft geschiedenis met ATP-finale

Tennisser Taylor Fritz heeft de finale gehaald van het ATP-toernooi van Memphis en dat mag gerust een opvallende prestatie genoemd worden. De pas 18-jarige Amerikaan speelt nog maar zijn derde ATP-toernooi en is tevens de jongste Amerikaanse finalist sinds Michael Chang in 1989. 

Op weg naar de halve finale in Memphis rekende de tiener af met Michael Mmoh, Steve Johnson, Benjamin Becker en Ricardas Berankis. Tegen de Litouwer Berankis won hij zaterdagavond ondanks een ruim verlies in de eerste set: 2-6, 6-3, 6-4. Hij mag het in de finale opnemen tegen Kei Nishikori, de mondiale nummer zeven. Fritz zou de opvolger kunnen worden van Marin Cilic, die in 2008 als laatste tiener een ATP-titel pakte. 

De sprong van Fritz op de wereldranglijst is ook zeker opvallend te noemen. Een jaar geleden stond hij nog net binnen de top-1000, bij aanvang van het toernooi in Memphis was hij al de mondiale nummer 145. Als hij van Nishikori verliest stijgt hij overigens nog eens aanzienlijk: Fritz wordt dan 102e van de wereld. Bij een daverende sensatie tegen de Japanner zou hij zelfs naar plek 81 van de wereldranglijst springen.