Manchester United lijdt weer een pijnlijk verlies

Manchester United heeft op bezoek bij Sunderland een gevoelige 2-1 nederlaag geleden. De manschappen van Louis van Gaal gingen ten onder aan een blunder van David de Gea.

De Red Devils startten de confrontatie met Memphis Depay op de bank, maar met Daley Blind in de basis. Een vrije trap van Wahbi Khazri van Sunderland zorgde voor een desastreuze start van de Mancunians. De bal vloog vervaarlijk over alles en iedereen heen, om tot slot via de binnenkant van de paal in het doel te verdwijnen; 1-0 voor Sunderland.

De thuisclub liet vervolgens het balbezit aan United, dat het spel vooral verplaatste van links naar rechts, in plaats van naar voren toe. Dat had te maken met de druk die Sunderland ontwikkelde op de bal, waardoor de ruimte door het gebrek aan tijd, moeilijk konden worden gevonden.

Manchester United bleef sterker, maar leek aanvankelijk geen kansen te creëren, tot de 39e minuut van het duel. Een schot van Juan Mata kon eerst nog worden gepakt door doelman Mannone, waarna de ex-Arsenal keeper kansloos was op de rebound van Anthony Martial: 1-1.

De gastheren bleven op de counter loeren na de gelijkmaker, waardoor na de rust er een kat-en-muis spelletje ontstond. Met het inbrengen van Depay in de 62e minuut voor Jesse Lingard, hoopte Van Gaal wat te forceren.

Zijn landgenoot Patrick van Aanholt, de linksback van Sunderland, zorgde door combinaties met Khazri voor gevaarlijke momenten. Tot grote doelkansen leidde dat niet direct. Maar een eigen goal van De Gea in de 85e minuut zorgde onverwacht alsnog voor de 2-1 voorsprong. De Spanjaard kon een kopbal van Lamine Koné niet goed verwerken, waarna het leder via het lichaam van de goalie alsnog de doellijn passeerde.

Het publiek van de Black Cats was uitzinnig van vreugde, en het gezicht van Van Gaal stond op onweer. In de slotfase leek Depay zijn invalbeurt te bekronen met de gelijkmaker, maar voorkwam oud-Mancunian John O'Shea met een blok de 2-2.