Naomi Watts: van actrice naar voetbaldirectrice

Het piepkleine voetbalclubje Glantraeth FC heeft een nieuwe erepresident en dat is niet zomaar iemand. King Kong-actrice Naomi Watts heeft laten weten de rol wel op zich te willen nemen. De club komt in de onderste regionen van het Welshe voetbal uit Malltraeth, een dorpje met een krappe vierhonderd inwoners. 

President George Meyrick trad vorig jaar augustus af en dus was er vervanging nodig. Secretaris Stan Strickland stelde Watts voor, met name vanwege haar band met het gebied uit haar jeugd. "In haar jonge jaren heeft ze hier een jaar of drie doorgebracht en ze ging naar school in Llangefni, niet er hier vandaan", aldus Strickland. "Nee heb je, ja kun je krijgen, dacht ik. Ze heeft haar uitgeefster erbij betrokken, dus wie weet komen we straks wel in de New York Times." Dat zou de club iets meer aandacht geven dan normaal, want doorgaans staan er een stuk of veertig toeschouwers naar de ongetwijfeld enerverende duels te kijken. 

Strickland verwacht in de komende dagen meer te horen van Watts, naar wiens in Los Angeles gebaseerde manager hij het verzoek had gestuurd. Haar naam zal in elk geval op de site van de club komen en bovenaan de wedstrijdprogramma's prijken. Ook ontvangt de actrice een jaarlijkse update van de prestaties.