Studio RTL Boulevard naar Leidseplein

RTL Boulevard verlaat het Mediapark in Hilversum en verhuist de tv-studio dit jaar naar het Leidseplein in Amsterdam.

"De nieuwe studio heeft uitzicht op het bruisende leven op een van de meest bekende en drukste pleinen van Nederland", vertelt een woordvoerster van RTL4. "Het entertainment-, lifestyle-, royalty- en crimenieuws wordt binnenkort dus niet meer uit Hilversum verteld, maar vanuit de hoofdstad."

De studio van RTL Boulevard bevindt zich al sinds de start van het programma, dat in september vijftien jaar bestaat, in Hilversum in het gebouw van RTL Nederland. Het hoofdkantoor blijft op het Mediapark.

RTL Boulevard wordt geproduceerd door Blue Circle, tevens producent van Boer zoekt vrouw en Heel Holland bakt. De televisieproducent verhuisde eind vorig jaar naar Amsterdam. De precieze verhuisdatum van de tv-studio van RTL Boulevard is nog niet bekend.

De verhuizing van het zoveelste tv-programma naar de hoofdstad is volgens Het Parool slecht nieuws voor Hilversum. De krant wijst erop dat onder meer De Wereld Draait Door, Pauw, Jinek en RTL Late Night al in Amsterdam worden gemaakt. De Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes zou er intussen 'alles aan doen' om zijn stad als mediastad te profileren. 

Studio RTL Boulevard naar Leidseplein
Studio RTL Boulevard naar Leidseplein (Foto: BuzzE)