Oud F1-coureur Chilton stapt over naar IndyCars

Voormalig Formule 1-coureur Max Chilton gaat komend seizoen rijden in de IndyCar-serie. De Brit is door het team van Chip Ganassi vastgelegd en zal het volledige seizoen gaan rijden in de Chevrolet met startnummer 8. Vorig jaar werd deze wagen nog bereden door Sage Karam. De Amerikaan had goede hoop had ook in 2016 voor Ganassi te kunnen rijden, maar door die ambitie kan nu dus een streep gezet worden.

Chilton zal bij Ganassi Racing teamgenoot worden van regerend IndyCar-kampioen Scott Dixon, Tony Kanaan en Charlie Kimball. Chilton kwam in 2013 en 2014 uit voor Marussia in de Formule 1. Zijn grootste wapenfeit was dat hij als rookie alle races wist te finishen, zij het in de achterhoede. In 2015 reed hij een deel van het Indy Lights-seizoen, waarin hij één zege en zes podiumfinishes behaalde.   

De 24-jarige Chilton komt niet bij het minste team terecht. Ganassi Racing is één van de meest succesvolle IndyCar-teams. Jimmy Vasser, Alex Zanardi (2x), Juan Pablo Montoya, Scott Dixon (4x) en Dario Franchitti (3x) werden ieder kampioen met het team. Daarbij won Ganassi vier keer de Indy 500. De laatste zege tijdens de meest famueze Amerikaanse autorace dateert van 2012, toen Franchitti zegevierde.