Eisinga nieuwe directeur sc Heerenveen

Sc Heerenveen heeft in de persoon van Luuc Eisinga een nieuwe algemeen directeur gevonden. De ondernemingsraad van de Friese club is akkoord met zijn benoeming, waardoor die snel plaats kan gaan vinden, zo meldt de club op haar eigen website.

Heerenveen zat zonder bestuur nadat het vorige bestuur onder leiding van Jelko van der Wiel en het volledige stichtingsbestuur opstapte na openlijk geruzie. Daarom werden formateur Sjoerd Feenstra samen met adviseur Egbert van Hes aangesteld om de impasse te doorbreken.

Zij kwamen met Eisinga die een groot deel van zijn leven actief is geweest in de wielersport, het laatst als algemeen directeur van de belangenvereniging van profwielerploegen, AIGCP. In de nieuwe bestuursvorm krijgt Eisinga drie man onder zich: Hans Vonk (manager voetbalzaken), Danny Steenstra (financiële zaken) en Chris Woerts die als externe kracht voorlopig de commerciële zaken op zich zal gaan nemen. Op korte termijn moet ook een raad van commissarissen samengesteld worden die het nieuwe bestuur zal gaan controleren.