Rooney, Martial en Fellaini fit voor PSV

Wayne Rooney, Anthony Martial en Marouane Fellaini zijn allemaal fit voor de wedstrijd van Manchester United tegen PSV, woensdagavond in de Champions League. Trainer Louis van Gaal heeft dat dinsdag gezegd op een persconferentie. Het drietal ontbrak afgelopen zaterdag nog in het gewonnen duel met Watford in de Premier League, maar trainde dinsdag weer mee.

Martial is hersteld van een voetblessure, Rooney voelt zich beter na ziekte en Fellaini is terug na een een kuitblessure. Of ze ook vanaf de aftrap meedoen, wilde Van Gaal niet onthullen. "Ik vergelijk de spelers altijd met elkaar en neem daarin mee hoe fit ze zijn en wat ze op de training laten zien. En dan bekijken we wat het beste past in de wedstrijd."

Ander Herrera, Phil Jones en Michael Carrick trainden dinsdag niet mee en zijn niet inzetbaar tegen PSV. Bastian Schweinsteiger verscheen ook niet op het trainingsveld. De Duitser is fit, maar kreeg een rustdag van Van Gaal. "En dat betekent niet dat hij niet kan spelen", benadrukte de Nederlandse trainer.

Van Gaal kreeg veel vragen over Luke Shaw, die zijn been brak door de veelbesproken tackle van PSV-verdediger Héctor Moreno tijdens de eerste confrontatie in Eindhoven. PSV won die groepswedstrijd verrassend met 2-1. "De eerste wedstrijd was bijzonder teleurstellend. Niet alleen vanwege het resultaat, maar ook door het verlies van Shaw die voor mij en voor ons een hele belangrijke speler is. Ik had voorspeld dat hij de revelatie van het seizoen zou worden."

Rooney, Martial en Fellaini fit voor PSV
Rooney, Martial en Fellaini fit voor PSV (Foto: ANP)