Van Gaal vol lof over scorende Depay

Trainer Louis van Gaal van Manchester United was zaterdag na de fortuinlijke uitzege bij Watford (1-2) vol lof over Memphis Depay. De ex-aanvaller van PSV had voor de eerste keer sinds begin oktober in de Premier League een basisplaats en greep zijn herkansing met beide handen aan, onder meer via een doeltreffende volley in de elfde minuut (0-1). De Nederlandse international speelde in de tweemansaanval van de Mancunians, die door een eigen treffer in de laatste minuut konden zegevieren.

"Memphis speelde in de eerste helft geweldig, evenals Jesse Lingard", oordeelde Van Gaal. "Dankzij deze twee spelers konden we veel kansen afdwingen. Memphis had een doelpunt het meeste nodig bij ons. De rol die hij in deze wedstrijd vervulde, past het beste bij hem. Tijdens het WK vorig jaar in Brazilië heb ik hem ook zo laten spelen toen Robin van Persie en Arjen Robben geblesseerd waren. Ik wist dus dat hij dit goed kon."

In de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen PSV woensdag in de Champions League liep Ander Herrera een dijbeenblessure op.

Van Gaal vol lof over Depay
Van Gaal vol lof over Depay (Foto: ANP)