WK Rugby - Australië kent geen moeite met Uruguay

De Australische rugbymannen hebben ook hun tweede duel op het WK rugby overtuigend gewonnen. De Wallabies kenden in Birmingham geen enkele moeite met Uruguay, dat met 65-3 verloor. Australië maakte elf tries, wat meer dan genoeg was om net als bij hun eerste duel een bonuspunt binnen te slepen.

Het duurde acht minuten voordat de Aussies de eerste punten binnen hadden via een try van Sean McMahon, amper een minuut later gevolgd door een tweede try van Joe Tomane. Daarna liep de score tot rust op tot 31-3, waarbij Uruguay een spaarzame penalty wist te benutten.

Uruguay probeerde de Australiërs na rust af te houden om een monsterscore te voorkomen, maar na driekwart wedstrijd was het verzet wel gebroken. In totaal scoorde Australië elf tries, waarbij McMahon, McCalman en Mitchell er twee scoorden. De score had nog een stuk hoger op kunnen lopen als kicker Quade Cooper niet zes conversies had gemist.

In groep A staan de Australiërs nu aan kop met tien punten, gevolgd door Wales met negen. Engeland staat met zes punten op de derde plaats en zal volgende week zaterdag van de Australiërs moeten winnen om kans te blijven houden op de kwartfinale.