WK Rugby - All Blacks matig tegen Namibië

Nieuw-Zeeland heeft op het WK rugby ook in het tweede duel niet echt kunnen overtuigen. De regerend wereldkampioenen namen het in het Olympisch Stadion van Londen op tegen laagvlieger Namibië en won met 'slechts' 58-14, waar een bijna dubbel verschil verwacht werd.

Nieuw-Zeeland speelde met een totaal ander team dan in de openingswedstrijd tegen Argentinië en het was Victor Vito die na ruim vijf minuten de eerste try scoorde. Er volgden er nog een reeks en na ruim een half uur maakte Beauden Barrett de vierde, waarmee het bonuspunt binnen was voor de All Blacks. Er zouden gedurende de wedstrijd nog vijf tries volgen, waaronder twee van Julian Savea en Nehe Milner-Skudder. Samen met de enkele penalty van Barrett en vijf van de negen conversies die hij tussen de palen trapte kwam Nieuw-Zeeland op 58 punten uit.

Het hoogtepunt van de wedstrijd voor Namibië vond in de 51e minuut plaats. De Biltongboere mochten een line-out nemen - een soort inworp - en Johan Deysel wist de bal mooi over de lijn te werken voor de eerste Namibische try op dit WK. Theuns Kotzé miste de conversie maar scoorde wel drie penalties, waarmee de ploeg van de snoeihard beukende Jacques Burger tot veertien punten kwam. 

Voor alle scores en groepsstanden op het WK rugby kun je terecht bij onze speciale toernooigids.

Jacques Burger hangt net te laat aan het been van Nehe Milner-Skudder om een try te voorkomen (PRO SHOTS/Action Images)
Jacques Burger hangt net te laat aan het been van Nehe Milner-Skudder om een try te voorkomen (PRO SHOTS/Action Images)