Stroomstoring treft Valkenswaard en omgeving

In Valkenswaard en omgeving zitten sinds 14.00 uur zo'n 6600 huishoudens en bedrijven zonder elektriciteit. Monteurs van netbeheerder Enexis zijn ter plaatse om de problemen op te lossen.

Een woordvoerder van de netbeheerder liet weten dat voor het begin van de avond zo'n 40 procent van de getroffen adressen weer stroom zal hebben. De overige huishoudens en bedrijven zullen pas later op de avond weer kunnen worden aangesloten. "De storing zit op meerdere kabels. Een deel daarvan hebben we kunnen bijschakelen, zoals dat heet. De rest van de kabels moet worden gerepareerd en dat duurt nog wel even.", aldus de woordvoerder.

In cultuurcentrum De Hofnar in Valkenswaard zat een groepje ouderen enige tijd vast in de lift. In het centrum was een seniorensymposium aan de gang. De brandweer heeft de veelal weinig mobiele bejaarden geholpen het pand te verlaten. De bijeenkomst werd direct afgelast.

Ook op twee andere locaties in Valkenswaard zaten mensen in liften opgesloten. Zij zijn eveneens bevrijd uit hun benarde positie.