3LAB-programma Rundfunk wordt serie

Het 3LAB-programma Rundfunk wordt een serie. Een voorproefje van vijf afleveringen van een kwartier werd begin augustus al uitgezonden. Het is de bedoeling dat het volledige seizoen in 2016 op televisie te zien is, melden de makers dinsdag.

De komedieserie Rundfunk vertelt over beste vrienden Erik en Tim, die op een totaal geflipte middelbare school zitten. De leraar Duits heeft een dubieuze fascinatie voor een bekende Oostenrijkse politicus uit de jaren dertig, de conrector speelt het liefst met de tetten van de Chinese maaltijdbezorgster en de tekenlerares betrekt alles op haar ongeremde geilheid. De makers omschrijven de reeks als "absurdistisch, bizar, onethisch, lomp en snoeihard".

Het programma is bedacht en geschreven door Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout. De twee jonge makers zijn, net als hun hoofdpersonen Erik en Tom, beste vrienden die elkaar kennen van school. De cast van Rundfunk wordt aangevuld met de crème de la crème van de acteerwereld, zoals Pierre Bokma, Kees Hulst, Lineke Rijxman en Marieke Heebink. Yannick van de Velde was te zien in onder meer de bekroonde films Aanmodderfakker en In Oranje en hij speelt binnenkort een belangrijke rol in het derde seizoen van de hitserie Overspel. Tom van Kalmthout is onder meer bekend van de serie en film Snuf de Hond en hij speelde onlangs in Van God Los.

3LAB biedt jonge makers de kans nieuwe projecten te ontwikkelen. Een aantal hiervan wordt uitgewerkt tot langer lopende reeks.

3LAB-programma Rundfunk wordt serie
3LAB-programma Rundfunk wordt serie (Foto: BuzzE)

Submitter:  Bron: BuzzE/FOK.nl