Biden denkt nog na over presidentschap

De Amerikaanse vicepresident Joe Biden heeft zich woensdag voor het eerst uitgelaten over zijn mogelijke kandidatuur bij de presidentsverkiezingen. Hij vraagt zich af of hij wel zijn hele ziel en zaligheid kan geven voor de strijd om het presidentschap.

De 72-jarige Biden zei tijdens een videogesprek met leden van het Democratisch Nationaal Comité (DNC) dat er bij hem "thuis wordt gekeken of er genoeg emotionele brandstof is om deze keer weer mee te doen," schrijft CNN. "Als ik bekendmaak dat ik meedoe, moet ik jullie ervan kunnen verzekeren dat ik mijn hele hart en hele ziel geef. Momenteel zoek ik dat uit. Maar ik geloof me: ik heb hier veel over nagedacht."

Het videogesprek met de DNC ging eigenlijk over de atoomdeal die is gesloten met Iran. Een van de leden vroeg hem toen naar zijn toekomstige politieke plannen.

Clinton

Begin augustus meldden Amerikaanse media al dat Biden de gang naar het Witte Huis overweegt. Als de vicepresident besluit mee te doen, moet de Democraat het tijdens de voorverkiezingen in februari opnemen tegen Hillary Clinton.

De politicus zou het kandidaatschap opnieuw bekijken sinds de dood van zijn oudste zoon Beau, in mei. Biden stelde zich eerder in 1998 en 2008 al kandidaat bij de voorverkiezingen. De laatste keer verloor hij van president Barack Obama.

Biden denkt nog na over presidentschap
Biden denkt nog na over presidentschap (Foto: ANP)