Zoon Amerikaanse vice-president overleden

Beau Biden, de oudste zoon van de Amerikaanse vice-president Joe Biden, is overleden. Dat staat in een verklaring van de vice-president en zijn familie die door het Witte Huis naar buiten is gebracht. De 46-jarige Beau Biden, die net als zijn vader politicus was, is overleden aan hersenkanker.

Joseph 'Beau' Biden III, zoals hij voluit heette, vocht in de oorlog in Irak en was procureur-generaal in de staat Delaware. Hij werd gezien als kanshebber om in 2016 gouverneur van die staat te worden.

Biden kampte al langere tijd met gezondheidsproblemen, schrijft CNN. In 2010 werd hij getroffen door een beroerte; zijn motoriek en spraak werden er niet door aangetast. In 2013, tijdens een vakantie in Texas, werd hij duizelig en verzwakt opgenomen in een ziekenhuis. Daar werd hersenkanker vastgesteld. Na een operatie werd hij genezen verklaard.

Dit voorjaar keerde de kanker toch terug. Hij werd intensief behandeld in een ziekenhuis in Bethesda (Maryland), vlakbij Washington, maar dat heeft niet mogen baten. Biden overleed zaterdagavond (lokale tijd) in het bijzijn van zijn familie. Hij was getrouwd en heeft twee kinderen.

Voor vice-president Joe Biden is het de tweede keer dat hij een kind moet begraven. Bij een auto-ongeluk in 1972 verongelukten zijn 1-jarige dochter Naomi en zijn vrouw Neilia, die de moeder van Beau was. De toen bijna 4-jarige Beau en zijn broertje Hunter raakten gewond, maar overleefden het ongeval. In 1977 trouwde Joe Biden met zijn huidige vrouw Jill.