Dijkhuizen debuteert in Championship met benauwde remise

Marinus Dijkhuizen heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van het Engelse Brentford FC gelijkgespeeld. De club uit West-Londen redde in de thuiswedstrijd tegen Ipswich Town zaterdag in blessuretijd een punt: 2-2. In de wedstrijd in de Championship (tweede niveau) kwamen de bezoekers halverwege op 0-2 via Kevin Bru en Ryan Fraser. In de tweede en zesde minuut van de blessuretijd voorkwamen Andre Gray en James Tarkowski een nederlaag voor de van Excelsior overgekomen coach.

De van FC Groningen overgekomen Tjaronn Chery en Maikel Kieftenbeld startten in dezelfde competitie in de basis bij hun nieuwe club. Chery verloor met Queens Park Rangers met 2-0 bij Charlton Athletic en werd na 70 minuten gewisseld. Kieftenbeld speelde het eerste uur voor Birmingham City in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Reading. Glenn Loovens organiseerde de defensie van Sheffield Wednesday naar behoren en zag The Owls bovendien Bristol City met 2-0 verslaan. Rajiv Van La Parra bleef op de bank bij Wolverhampton Wanderers, dat met 2-1 won bij Blackburn Rovers.

Kelle Roos maakte een beroerd debuut voor Rotherham United. De Nederlandse doelman, die onlangs zijn contract bij Derby County verlengde tot medio 2018 en meteen werd uitgeleend om in de Championship minuten te maken, kreeg zaterdag voor eigen publiek tegen Milton Keynes Dons vier doelpunten tegen, waaronder een van zijn eigen verdediger Donny Collins: 1-4. Roos mag in de wedstrijden tegen zijn eigenlijke broodheer niet keepen.

Trainer Jerrel Hasselbaink promoveerde vorig seizoen met Burton Albion naar League One (derde niveau) en won de eerste wedstrijd thuis met 2-1 van Scunthorpe United.