Uitslagen derde voorronde Champions League 28/07/2015

Op dinsdagavond werden er negen wedstrijden gespeeld in de derde voorronde van de Champions League. Ajax komt woensdagavond pas in actie.

Club Brugge heeft zichzelf dinsdag een slechte dienst bewezen in de derde voorronde van de Champions League. De Belgische bekerwinnaar speelde in Athene tegen Panathinaikos ruim een helft met een man meer, maar ging toch onderuit: 2-1. Nikos Karelis schoot de Griekse club van trainer Yannis Anastasiou in de tweede helft vanaf 11 meter naar de winst.

De bezoekende ploeg van coach Michel Preud'homme, met Ruud Vormer in de basis en Stefano Denswil op de bank, was vroeg op voorsprong gekomen door Boli Bolingoli Mbombo. De Zweedse spits Marcus Berg bracht Panathinaikos in de 37e minuut met een kopbal echter langszij. Berg, oud-speler van FC Groningen en PSV, had enkele minuten daarvoor een strafschop gemist. De Grieken raakten kort voor rust verdediger Sergio Sánchez kwijt met een rode kaart, maar wonnen met tien man alsnog.

Robin van Persie heeft zijn debuut bij Fenerbahçe niet kunnen opluisteren met een overwinning. De Turkse club moest voor eigen publiek tijdens het eerste duel met Shakhtar Donetsk in de derde voorronde van de Champions League genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel (0-0). Van Persie, de grootste aanwinst van 'Fener' deze zomer, kwam in de 68e minuut als invaller in het veld. De aanvoerder van topschutter aller tijden van het Nederlands elftal kon zich tijdens zijn korte eerste optreden in het Sükrü Saracoglu-stadion van Istanbul echter niet onderscheiden.

Van Persie, overgekomen van Manchester United, sloot enkele dagen geleden pas aan bij de groepstraining. De nieuwe nummer 11 van Fenerbahçe is nog niet topfit en startte daarom op de bank tijdens de eerste confrontatie met Shakhtar. Volgende week woensdag volgt de beslissende return in Oekraïne. Shakhtar is voor zijn thuiswedstrijden uitgeweken naar het westelijk gelegen Lviv, vanwege de onrustige situatie in Donetsk.