Haase met moeite naar tweede ronde challenger Scheveningen

Robin Haase heeft dinsdagavond met de nodige moeite de tweede ronde bereikt van 'zijn' Sport1 Open, de tennischallenger van Scheveningen. De Hagenaar, amper bekomen van het succes in de Daviscup tegen Oostenrijk, versloeg voor eigen publiek op de Metsbanen de 21-jarige Rus Aslan Karatsev. Daar had de favoriet drie sets voor nodig, die bij elkaar meer dan tweeënhalf uur duurden: 7-5, 5-7 en 6-4.

Haase serveerde in de beslissende set sterk en kreeg geen enkel breekpunt tegen. Zijn opponent werkte er drie weg maar de vierde niet. In de volgende ronde staat de nummer één van de plaatsingslijst tegenover de Argentijn Horacio Zeballos.

Thiemo de Bakker schaarde zich ook bij de laatste zestien. De Westlander rekende in vijf kwartier af met de als achtste geplaatste Slowaak Norbert Gombos: 6-4 en 6-3. Hij vervolgt het evenement tegen de Belg Alexandre Folie, die op de openingsdag Tim van Terheijden slechts drie games gunde.

Jesse Huta Galung, die zondag in het duel met Oostenrijk (3-2) het laatste enkelspel voor zijn rekening nam in plaats van De Bakker, redde het niet. De Rus Andrey Kuznetsov, de nummer zeven van de plaatsingslijst, was hem de baas: 6-3 6-3. Huta Galung kon de opslag van zijn tegenstander geen enkele keer breken, zelf leverde hij zijn service driemaal in. Voor Thomas Schoorel, binnen gelaten op een wildcard, bleef het toernooi in het enkelspel ook beperkt tot een duel. Hij verloor van de Roemeen Adrian Ungur: 7-6 (6) en 6-3.

Haase met moeite naar tweede ronde
Haase met moeite naar tweede ronde (Foto: ANP)