Geletruidrager Martin breekt sleutelbeen bij val

Geletruidrager Tony Martin heeft aan een valpartij in de zesde etappe van de Tour de France een gebroken linker sleutelbeen overgehouden. De renner van Etixx - Quick-Step zal morgen beslissen of hij in de zevende etappe van start zal gaan.

Martin ging in Le Havre net na de boog van de laatste kilometer onderuit. De klassementsleider tikte het achterwiel van Bryan Coquard aan en nam in zijn val onder meer Vicenzo Nibali, Tejay van Garderen en Nairo Quintana mee. De Duitser bleef minutenlang op het asfalt zitten en werd hierna door zijn ploeggenoten naar de finishstreep geduwd. De etappe werd gewonnen door een andere ploeggenoot, namelijk Zdenek Stybar.

Martin: "Ik weet niet echt wat er gebeurd is. De snelheid was niet te hoog, maar dan heb je vaak de ergste blessures. Het was weer zeer nerveus. Ik hoop dat ik morgen aan de start sta, maar we moeten eerst de schade opmeten." De schade bleek later in het ziekenhuis.

Update 20.32 uur:

Tony Martin begint morgen niet aan de zevende etappe van de Tour de France. De Duitser stapt, vanwege zijn gebroken sleutelbeen, niet meer op de fiets. Chris Froome is daardoor de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Geletruidrager Tony Martin breekt sleutelbeen in zesde etappe (Pro Shots/George Deswijzen)
Geletruidrager Tony Martin breekt sleutelbeen in zesde etappe (Pro Shots/George Deswijzen)