Huta Galung en Lemoine winnen tennistoernooi Middelburg

Jesse Huta Galung en Quirine Lemoine hebben het challengertoernooi in Middelburg weten te winnen. Huta Galung versloeg in de finale Yann Marti en Lemoine was te sterk voor Arantxa Rus. 

De als vierde geplaatste Huta Galung versloeg in drie sets de Zwitser Marti met 7-5, 2-6 en 6-3. De Hillegommer staat momenteel 259e op de wereldranglijst. Marti, die als zesde is geplaatst was in Middelburg, staat 295e op de wereldranglijst.

Quirine Lemoine was zaterdag de verrassende winnares Middelburg. De 23-jarige Woerdense speelde in de finale ijzersterk en versloeg Rus met flinke cijfers. Het werd 6-1 en 6-2. Lemoine staat op de 292e plaats op de wereldranglijst en won eerder deze week ook al het dubbelspel in Middelburg samen met Lesley Kerkhove. 

Arantxa Rus stond ooit 65e op de ranking, maar inmiddels afgezakt naar plek 265.  De Wateringse was als derde geplaatst en kreeg werd op het laatste moment met een wildcard toegevoegd aan het deelnemersveld. 

Lemoine kan met een goed gevoel afreizen naar het Italiaanse Torino, alwaar ze volgende week een challengertoernooi ($25.000) speelt. Rus speelt aankomende week een challengertoernooi in Versmold (Dui)($50.000). Daarnaast spelen Richel Hogenkamp, Cindy Burger, Indy de Vroome en Kerkhove ook in Versmold.