Hogenkamp door in kwalificatie Wimbledon, Burger en Kerkhove uitgeschakeld

Richèl Hogenkamp heeft zich dinsdag op Wimbledon geplaatst voor de tweede ronde van het kwalificatietoernooi. De Nederlandse tennisster rekende op het Londense gras eenvoudig af met haar opponente Riko Sawayanagi. Hogenkamp versloeg de Japanse met 6-2 en 6-2.

Hogenkamp ontmoet in haar tweede kwalificatiepartij de winnares van het duel tussen de Britse wildcardspeelster Katy Dunne en de Oekraïense Anhelina Kalinina. Vorig jaar was de tweede kwalificatieronde het eindstation voor de Doetinchemse.

Cindy Burger heeft het dinsdag in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi voor Wimbledon niet gered. De 22-jarige tennisster uit Volendam moest haar meerdere erkennen in de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich, de nummer 136 van de wereldranglijst. Burger ging in twee sets onderuit tegen de als 22e geplaatste speelster: 5-7 en 6-7 (2). Het duel duurde ruim anderhalf uur.

Kerkhove moest zich na drie sets gewonnen geven tegen Julie Coin: 2-6, 7-6 (1) en 6-4. De 23-jarige Nederlandse, nummer 203 op de WTA-ranglijst, stond een uur en 48 minuten op de baan tegen de 32-jarige Française.

In het tweede bedrijf leek de speelster uit Goes de partij eenvoudig naar zich toe te trekken, want ze stond 5-2 voor. De De Franse nummer 201 van de wereld knokte zich knap terug en wist er een derde set uit te slepen. In de beslissende set werd Kerkhove direct gebroken, waarna de Nederlandse de achterstand ondanks lange games niet meer wist te repareren en als verliezer van de baan stapte.