John Leddy heeft rol in Penoza IV

Acteur John Leddy speelt een bijrol in het vierde seizoen van hitserie Penoza. Dat heeft de KRO dinsdag gemeld. De 85-jarige acteur speelt de vader van Coach, het nieuwe personage dat door Jacob Derwig wordt vertolkt.

De 85-jarige Leddy werd bij het grote publiek vooral bekend met zijn rol als Koos Dobbelsteen in hitserie Zeg 'ns Aaa. De VARA zond de komedie, over de perikelen binnen een doktersgezin, in de jaren tachtig twaalf seizoenen uit. Onlangs was Leddy nog te zien in de bioscoopfilm Chez nous en de MAX-serie Goedenavond dames en heren.

In seizoen 4 van Penoza, dat 13 september van start gaat, worstelt hoofdpersoon Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) met black-outs en andere fysieke problemen na de aanslag op haar leven. In de gevangenis wacht zij het proces af dat het Openbaar Ministerie tegen haar voorbereidt. Maar omdat er een bende-oorlog in Amsterdam woedt, vraagt de officier van justitie haar te infiltreren.

In Penoza IV keren verder alle vaste acteurs weer terug, zoals Loek Peters, Raymond Thiry, Gijs Naber, Eric Corton, Sigrid ten Napel en Niels Gomperts. Nieuwe acteurs dit seizoen zijn Barry Atsma en Jacob Derwig.