Bertens en Haase uitgeschakeld op Roland Garros

Na Igor Sijsling zijn ook Kiki Bertens en Robin Haase uitgeschakeld in de eerste ronde van Roland Garros. Bertens verloor in drie sets van de als negentiende geplaatste Svetlana Kuznetsova en Haase pakte tegen de als tiende geplaatste Marin Cilic slechts acht games. Er zijn nu geen Nederlanders meer in het enkelspel actief.

In de eerste set kwam Bertens er totaal niet aan te pas. Kuznetsova domineerde in bijna elke rally en profiteerde van onnodige fouten van de 23-jarige Nederlandse. Na 23 minuten ging de eerste set met 6-1 naar de Russin. In de tweede set kwam Bertens beter in haar spel en liep snel uit naar een 5-2 voorsprong. Kuznetsova kwam nog terug tot 5-4, maar leverde bij die stand haar opslag en daarmee de set in.

In de beslissende set slaagde Bertens er niet in om te drukken. Kuznetsova kwam niet meer in de problemen en serveerde op 5-2 de partij uit. Door haar nederlaag valt Bertens uit de top honderd. De nummer 84 van de wereld haalde vorig jaar de vierde ronde in Parijs en had dus veel punten te verdedigen. 

Cilic was in anderhalf klaar met Haase. Haase werd in de eerste game op Court 2 direct gebroken door de Kroaat. Cilic gaf in zijn eigen servicegames slechts drie punten weg en won de eerste set met 6-2. In de tweede set maakte Haase het Cilic ietsjes moeilijker dan in de eerste set, maar de US Open-winnaar van 2014 wist op 3-3 Haase te breaken en trok de tweede set met 6-4 naar zich toe. 

Cilic, die getraind wordt door Goran Ivanisevic, sloeg die in hele partij 48 winners tegenover maar 22 onnodige fouten. Haase had slechts zestien winners en  zeventien onnodige fouten. De Kroaat wist Haase in de derde set direct te breaken en kwam daarna niet meer in de problemen. Set drie ging met 6-2 naar Cilic