Grizzlies op gelijke hoogte met Warriors

De basketballers van Memphis Grizzlies hebben de tussenstand in de tweede ronde van de play-offs in de NBA tegen de Golden State Warriors op 1-1 gebracht. De Grizzlies wonnen dinsdag (plaatselijke tijd) het tweede duel in de halve finale van de Western Conference (best-of-seven-series) met 97-90. Het eerste duel hadden de Warriors met 101-86 gewonnen.

De Grizzlies dankten de zege grotendeels aan de terugkeer van Mike Conley. De guard keerde met masker terug van een blessure aan zijn gezicht, waarvoor hij geopereerd moest worden. Conley leverde bij zijn rentree 22 punten. Zach Randolph was eveneens goed op schot met 20 punten. Bovendien hield de defensie van de Grizzlies stand tegen het driepuntergeweld van Stephen Curry. De guard van de Warriors werd maandag nog uitgeroepen tot meest waardevolle speler in de NBA, maar kwam dinsdag 'slechts' tot negentien punten.

De Atlanta Hawks brachten de Washington Wizards de eerste nederlaag in de play-offs toe. De nummer een uit de Eastern Conference won met 106-90 en trokken zo de stand in de play-offs gelijk. DeMarre Carroll was voor de thuisploeg de topscorer met 22 punten.