Grote motorupdate Ferrari in Canada

Het Formule 1-team Ferrari wil Mercedes in juni vanaf de Grand Prix van Canada het vuur nog meer aan de schenen gaan leggen. De renstal uit Maranello won dit jaar al de race in Maleisië en een grote update van de motor moet meer zeges binnen handbereik gaan brengen.

Ferrari heeft dit seizoen nog tien van de 32 tokens over om de motor te verbeteren. Hiervan gebruiken de Italianen er nu vijf, waardoor ze volgens Sky Sports twintig tot dertig pk erop vooruit gaan. Ook Sauber krijgt de beschikking over de nieuwe krachtbron, terwijl Marussia moet wachten totdat de nieuwe auto gereed is. Momenteel rijdt dat team nog met een aangepaste 2014-auto die voorzien is van de veel zwakkere krachtbron van vorig seizoen.

Ook een grote aerodynamische update is in aantocht voor Ferrari. Deze komt al in Barcelona, maar teambaas Maurizio Arivabene tempert de verwachtingen. "Ik heb het er nu liever nog niet over, want dan verwacht iedereen er straks heel veel van. We pakken het stap voor stap aan, en hopen dat we wat met de update opschieten."