Activision komt met Guitar Hero Live

Het zal er al aan te komen toen Harmonix een nieuwe Rock Band aankondigde, en nu is ook bij Activision het hoge woord eruit: er komt een nieuwe Guitar Hero. Het nieuwste deel heet Guitar Hero Live en zal ontwikkeld worden door het Engelse Freestyle Games, de maker van DJ Hero.

Guitar Hero Live zal flink anders zijn dan zijn voorgangers. In plaats van een gitaartje met vijf felgekleurde knoppen aan het eind (groen, geel, rood, blauw, oranje), zal de nieuwe gitaar zes knoppen bevatten, drie frets met elk twee knoppen. Dat ziet er zo uit:

Nieuwegitaar

De tweede belangrijke verandering is dat je Guitar Hero Live vanuit first-personperspectief speelt, met een gillende menigte voor je neus. Deze menigte bestaat uit echte mensen, waarbij Activision beeldmateriaal heeft gebruikt dat geschoten is op echte festivals en concerten. Het geluid wat je hoort is dynamisch, dus als je dichter naar de drummer toe beweegt dan zal je de drums duidelijker horen dan de overige instrumenten.

Guitarherocrowd

De derde grote innovatie is iets wat Guitar Hero TV heet. Dit is een soort muzieknetwerk waar je een bepaald genre uit kiest, en waar je vervolgens met mede-bandleden speelt wat er langs komt, terwijl de muziekvideo op de achtergrond gespeeld wordt. Dit zal gaan werken op zowel consoles als mobieltjes en tablets, zolang je de gitaar maar hebt. Guitar Hero Live lijkt een game te worden voor liefhebbers van allerlei soorten muziek: onder andere Fall Out Boy (My Songs Know What You Did In The Dark) The Killers (When You Were Young, ook al onderdeel van Guitar Hero III), Ed Sheeran, of Monsters and Men en American Authors zijn al bekend. 

Guitarherotv

Guitar Hero Live wordt verwacht deze herfst. Hoogstwaarschijnlijk is er meer informatie op de E3, in Juni dit jaar.