Plek twee voor Lazio Roma, blessure De Vrij

Lazio Roma heeft zondagmiddag goede zaken gedaan door met 4-0 te winnen van Empoli. Door de overwinning klom het naar de tweede plek in de Serie A.

Al na vier minuten voetballen was het raak voor de Romeinse club. Een dieptepass van Cavanda kon Mauri vinden, waarna de spits geen enkele moeite had de arme goalie van Empoli te passeren: 1-0. Het spel van Lazio werd gekenmerkt door aanvallend voetbal via de vleugels, waarbij met name Candreva en Cavanda werden gezocht.

Na ruim een halfuur was het Klose die op een voorzet van Cavanda de Italiaanse topclub in een zetel bracht: 2-0. De bezoekers leken aangeslagen en geen moment in staat iets te kunnen doen aan de achterstand. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Candreva in de 43e minuut op aangeven van Biglia de volgende treffer kon laten optekenen: 3-0. Even daarvoor had De Vrij zich laten vervangen door Novaretti.

Toen de theepauze voorbij was leek Lazio klaar te zijn en liet het de teugels een beetje vieren. Empoli begon vervolgens brutaal de aanval te zoeken, maar kon het doelman Berisha nauwelijks moeilijk maken. In de 53e minuut kon Klose de bal ontfutselen van centrale verdediger Tonelli, waarna hij Anderson in stelling bracht: 4-0.

In het laatste half uur van de pot, pakte Novaretti nog een rode kaart na zijn tweede gele prent. Het zou voor de eindstand in Rome weinig meer uitmaken, waardoor Lazio door het gelijke spel van AS Roma tegen Torino, plek twee overnam.